Kul & Tur Resor | AUGUSTIHELG I LÜBECK MED SHOPPING, VIN- OCH ÖLPROVNING 27-29/8 2021
1446
post-template-default,single,single-post,postid-1446,single-format-standard,extensive-vc-1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,evc-predefined-style

AUGUSTIHELG I LÜBECK MED SHOPPING, VIN- OCH ÖLPROVNING 27-29/8 2021

AUGUSTIHELG I LÜBECK MED SHOPPING, VIN- OCH ÖLPROVNING 27-29/8 2021

 

Välkommen att följa med på en påkostad och gemytlig helgresa till hansastaden Lübeck! Vi bor utmärkt mitt i stan vid Rådhustorget intill gågatan med alla sina butiker och caféer. En intressant vinprovning på en vingård följs av att vi bekantar oss med pittoreska staden Eutin. På ett bryggeri äter vi lunch och provar flera av deras goda ölsorter. Och givetvis blir det shoppingstopp innan vi lämnar Tyskland!

Dag 1

Tidig morgon lämnar vi Skåne och via Öresundsbron och Rödby-Puttgarden når vi snart Tyskland. Vi gör vi ett kortare provianteringsstopp, innan vi kör direkt till marsipanstaden, vänliga Lübeck. Efter att vi har checkat in på vårt välrenommerade hotell MotelOne, utmärkt beläget vid Rådhusplatsen, har vi hela dagen till fritt förfogande. De som önskar kan följa med på en intressant stadspromenad. På kvällen väntar en vällagad middag på Rådhuskällaren.

Dag 2

Efter hotellets välsmakande frukost åker vi med vår bekväma buss en tur i Lübecks omgivningar. Vi inleder dagen med att besöka en vingård, och får prova ett par av deras olika sorter. De som vill kan ta en promenad bland vinrankorna och även besöka deras lilla butik och handla något gott. Vi fortsätter till pittoreska Eutin, en liten stad belägen vid en sjö med ett vackert slott. Staden var populär bland diktare och författare, och dess mest kände son är kompositören Carl Maria von Weber. Till hans ära hålls varje år välbesökta festspel vid slottet. Vår lunch serveras på ett bryggeri, och samtidigt passar vi på att prova några av deras goda ölsorter. Nöjda efter en intressant tur återvänder vi till Lübeck.

Dag 3

Det har blivit dags att säga Auf Wiedersehen till Lübeck. Vi kör till Karls bondmarknad, en upplevelse utöver det vanliga. Här hittar vi t ex presentartiklar, inredningsdetaljer för hem och trädgård, regionala matvaror och mycket mer. Innan vi rullar ombord på båten i Puttgarden blir det ett inköpsstopp. Under kvällen är vi tillbaka i våra hemtrakter, nöjda och glada efter en trevlig helg tillsammans!

Pris: 4.595:-  per person

Enkelrumstillägg: 800:-

I priset ingår: Resa i helturistbuss, bro-, färje- och vägavgifter, 2 övernattningar i dubbelrum, halvpension bestående av frukost dag 2 & 3, middag på Rådhuskällaren dag 1 och lunch på bryggeri dag 2, utflykt i Lübecks omgivningar inkl besök på vingård med vinprovning, besök i Eutin, bryggeri inkl lunch och ölprovning, besök hos Karls bondmarknad, överraskningar, inköpsstopp samt reseledare. Med reservation för ändringar utanför vår kontroll.

För att kunna resa med krävs: full vaccinering + 14 dagar sedan sista sprutan eller ett negativt covid-19 test (PCR, LAMP eller ANTIGEN) som gjorts inom 72 timmar före ankomst till Tyskland (cirka 10:00 dag 1). Medtag giltigt pass, munskydd samt handsprit. Covidbevis lanserades 1 juli 2021. Gå in på covidbevis.se för mer information! 

Om UD skulle avråda från att resa till denna region eller om situationen i Tyskland ändras så att inresa inte blir möjlig ställer vi in resan och återbetalar givetvis inbetalt belopp.

 

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020