Kul & Tur Resor | Sagolika Gotland 22 – 25/9 2019
222
post-template-default,single,single-post,postid-222,single-format-standard,extensive-vc-1.7.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,evc-predefined-style

Sagolika Gotland 22 – 25/9 2019

Sagolika Gotland 22 – 25/9 2019

Välkommen att följa med Kul&Tur till sagolika solskensön Gotland! Vi bor i rosornas och ruinernas Visby, en av de bäst bevarade medeltida städerna i vårt land. På Fårö besöker vi bl a Ingmar Bergmans grav, vid kusten beundrar vi spännande raukar, vi njuter av det säregna landskapet och givetvis har vi många intressanta besöksmål.  Välkummen heit!

Dag 1  22/9

Tidig morgon lämnar vi Skåne och tar sikte mot Småland och Oskarshamn. Härifrån tar vi färjan till Visby, en tur på ca 3 timmar. Ombord kan man ta något gott att äta och dricka, dessutom finns en butik ombord. Väl framme i Visby checkar vi in på vårt trevliga ***Scandic Visby, beläget nära hamnen, en kortare promenad från den välbevarade ringmuren och den medeltida stadskärnan. Under eftermiddagen tar vi en intressant tur genom Visby, sedan 1995 med på Unescos världsarvslista. Vår lokalguide berättar för oss om stadens historia, visar bl a den imponerande ringmuren, välkända Almedalen, vackra Botaniska trädgården och den ståtliga Domkyrkan. På kvällen träffas vi och äter en god middag i hotellets restaurang.

Dag 2, 23/9 

Idag styr vi kosan norrut till Slite där vi stannar till och tittar på det gigantiska kalkbrottet. Vi passerar Hångers källa, där Kolmodin skrev sommarpsalmen “Den blomstertid nu kommer”, på vår väg till fina Bungemuséet, ett allmogemuseum som visar hur gotlänningarna bott och verkat under fyra olika sekler. Vår lokalguide berättar mer för oss! Från Fårösund tar vi den korta vägfärjan över till Fårö. Där besöker vi öns västra kust med sina imponerande raukar, Gotlands största raukområde. Inte många fenomen är så förknippade med ett landskap som just dessa stenskulpturer. Här ligger också Helgumannen, en gång i tiden ett stort fiskeläge. Innan vi lämnar Fårö besöker vi även kyrkan där Ingemar Bergman ligger begravd på kyrkogården tillsammans med sin fru. Han bodde fyrtio år på ön och skrev här många av sina viktigaste arbeten. Efter en intressant dag återvänder vi till Visby och samlas under kvällen för ännu en god middag.

Dag 3, 24/9

Denna dag kör vi söderut till Roma Kungsgård, ett levande hantverkscentrum med glasbruk, gotländskt hantverk, konstutställningar och örtagård. Av Roma Kloster, grundat 1163, finns idag bara klosterkyrkans ruiner kvar. Där spelas det teater och arrangeras konserter varje sommar. Därefter besöker vi Etelhems krukmakeri, Gotlands äldsta krukmakeri, anno 1889. Längst i söder hittar vi Hoburgen, öns kanske mest kända rauk. Den måste vi titta på! Vi styr sedan norröver och besöker Vamlingbro Prästgård. Prästgården från 1700-talet är byggnadsminnesmärkt och är en av de mest välbevarade prästgårdsmiljöerna på Gotland. Intill huvudbyggnaden finns en trädgårdsbutik samt Museum Lars Jonsson och Naturum. Vi följer sedan den vackra Ekstakusten med sitt säregna landskap och vackra utsikt över Karlsöarna på vår väg tillbaka mot Visby. Ikväll avnjuter vi en välsmakande middag på vårt hotell.

Dag 4, 25/9

Idag har vi gott om tid på oss att uppleva Visby på egen hand. Njut av den medeltida miljön, strosa i de smala gränderna med sina rosor, besök ett mysigt café och varför inte botanisera i de trevliga butikerna. Man kan även hyra en cykel och ta en tur längs kusten. Under eftermiddagen samlas vi vid Hamnterminalen och efter båtturen till fastlandet kliver vi ombord på vår bekväma buss och kör hemåt. Vi beräknas vara tillbaka i Skåne omkring 01.00 (26/9). Våra dagar på solskensön Gotland har gett oss många, fina minnen!

Pris: 5.450 kr per person

Enkelrumstillägg: 1.300 kr.

I priset ingår: Resa i helturistbuss, båt Oskarshamn – Visby t/r, 3 övernattningar i dubbelrum på ***Scandic Visby, halvpension fr o m middag dag 1 t o m frukost dag 4, lokalguide i Visby, utflykt till norra Gotland med Fårö, besök på Bungemuséet inkl lokalguide, utflykt till södra Gotland inkl Roma Kungsgård, reseledare.

 

 

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020