Festligt Nyår 30/12 2024 – 1/1 2025
274
post-template-default,single,single-post,postid-274,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.1,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Festligt Nyår 30/12 2024 – 1/1 2025

Festligt Nyår 30/12 2024 – 1/1 2025

Välkommen att följa med oss på en rustik nyårshelg! Vi bor romantiskt på Hotel Gut Schöneworth, beläget nordväst om Hamburg, i rum som ligger i historiska byggnader med bevarad atmosfär. Nyårsafton besöker vi hansastaden Stade, vi bjuds under eftermiddagen in att delta i traktens traditionella ”sport” Bosseln. Vårt sprakande nyårsfirande med välkomstdrink, galamiddag, musik och dans plus sprudlande Sekt vid tolvslaget borgar för en glad helg! All dryck till alla måltider på hotellet under hela nyårshelgen ingår!

Dag 1

En gemytlig, familjär nyårshelg ligger framför oss då vi förväntansfulla tar sikte mot Rödby och färjan till Puttgarden. Vi inleder med ett inköpsstopp innan vi, efter paus för lunch och kaffe, kommer till vårt trivsamma hotell, Gut Schöneworth. Det familjeägda hotellet är ett ombyggt gammalt tegelbruk från 1800-talet med halmtak, varsamt renoverat med bevarad atmosfär. Ikväll serveras vi en välkomstdrink, därefter en god middag i restaurangen. För de som önskar är vi inbjudna till köket för att få tips och kanske lära oss ett och annat trick samtidigt som vi får en inblick i hur man arbetar i ett professionellt kök. Detta kallas ”Küchenparty”, köksparty!

Dag 2, nyårsafton

Hotellets välsmakande frukostbuffé inleder nyårsafton. Därefter åker vi med vår bekväma buss till pittoreska hansastaden Stade, en pärla med svensk historia. Under en period var Stade under svenskt styre, och i hamnen trängs vackra korsvirkeshus med det gamla svenska magasinet som idag hyser ett fint museum. Vi kommer att njuta av den välbevarade, inbjudande stadskärnan med sina fina korsvirkeshus, mysiga gränder, trevliga butiker och caféer. Vi återvänder så till vårt gods där vi serveras lunch. Under eftermiddagen erbjuds vi en inblick i traktens ”nationalsport”, Bosseln, alla kan delta och det blir säker en hel del glada skratt! Kanske lockar hotellets bastu till ett bad? Under kvällen är det så dags för vår nyårsfest! Vi välkomnas med en aperitif innan vi tar plats vid de festligt dukade borden, och därefter väntar en läcker galamiddag. Under kvällen förgyller musik vår nyårsafton, och för de som önskar bjuds det upp till dans. Vid midnatt skålar vi in det nya året 2025 med ett glas sekt och önskar varandra ”Gott Nytt År”! Vi bjuds på ”Berliner” (tyska nyårsbakverk), festen och dansen fortsätter och kanske är det något nyårslöfte på gång …

Dag 3

På årets första dag tar vi sovmorgon och kan i lugn och ro njuta av hotellets goda frukostbuffé. Vi startar hemfärden och under kvällen är vi hemma igen efter en festlig och glad nyårsresa!

 

I priset ingår: Resa i helturistbuss, bro-, färje- och vägavgifter, 2 övernattningar i dubbelrum inkl frukostbuffé, middag dag 1. Utflykt till Stade med stadspromenad, lunch dag 2, Bosseln, möjlighet att besöka hotellets bastu, nyårsfest med galamiddag, ”Berliner” efter tolvslaget. Alla drycker till alla måltider under hela nyårshelgen (30/12 – 01/01) på hotellet ingår (hotellets urval av öl, vin, sekt, snaps, drinkar, alkoholfria drycker samt kaffe/te). Överraskningar, inköpsstopp samt reseledare. Hotellet har två våningar, ingen hiss. Med reservation för ändringar i programmet utanför vår kontroll.

Pris:   6.895 kr

Enkelrumstillägg:   900 kr

 

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020