Kul & Tur Resor | Julmarknad 2 – 5/12 2021
266
post-template-default,single,single-post,postid-266,single-format-standard,extensive-vc-1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,evc-predefined-style

Julmarknad 2 – 5/12 2021

Julmarknad 2 – 5/12 2021

Välkommen att följa med oss till gemytliga Oldenburg och dess glittrande julmarknad! Dofterna av brända mandlar, kanderade äpplen och Glühwein är oemotståndliga när det lackar mot jul. Här hittar vi ett stort utbud av butiker och serveringar längs gågatorna i gamla stan. En dag kör vi den korta biten till Bremen där vi tillbringar dagen och får njuta av även denna fina julmarknad och alla trevliga affärer och caféer. Två gnistrande julmarknader på samma resa!

Dag 1

Förväntansfulla startar vi vår resa, och genom Danmark kommer vi till Rödby och färjan till Puttgarden. Väl på tysk mark tar vi pauser för både lunch och kaffe innan vi under eftermiddagen är framme i gemytliga Oldenburg. Stadens historia sträcker sig tillbaka till 600-talet, och 1345 fick man sina stadsrättigheter. År 1448 blev greve Christian von Oldenburg kung i Danmark, vilket innebar att staden blev stamsäte för det furstliga huset Oldenburg, till vilket bland annat det danska kungahuset hör, Europas äldsta som ännu regerar. Vi checkar in på vårt trivsamma, centralt belägna Hotel Wieting***+  som har varit i samma familjs ägo sedan 1893! Under kvällen strålar vi samman och bjuds på en god middag i restaurangen, därefter lockar kanske baren med något gott som avrundning på dagen.

Dag 2

Hotellets fina frukostbuffé inleder vår dag på bästa sätt. Mätta och belåtna åker vi sedan till stadsmusikanternas Bremen där vi tar en liten stadspromenad. Nu har vi gott om tid att strosa runt och njuta! Passa på att julfynda, längs gågatorna hittar vi många trevliga och omväxlande butiker. Runt Rådhustorget brer den genuina julmarknaden ut sig. Ta en paus med en rykande Glühwein och vila fötterna på ett mysigt café. Upplev dofterna av kanderade äpplen och brända mandlar, allt ackompanjerat av stämningsfull julmusik. Kanske vill någon passa på att ta en Becks Bier, tillverkad just här, och en god, tysk Bratwurst? Sen eftermiddag återvänder vi nöjda till Oldenburg och vårt hotell.

Dag 3

Idag ägnar vi hela dagen åt vår trivsamma värdstad! Under förmiddagen erbjuder vi en liten stadspromenad, varefter gågatorna i gamla stan med alla sina charmiga butiker och inbjudande caféer väntar! Den stämningsfulla julmarknaden, som vi hittar på torget mellan det gamla rådhuset, kyrkan och det historiska slottet, heter Lamberti. Namnet har den fått efter biskop St Lambertus som även fått ge namn till kyrkan från slutet av 1100-talet. Här tindrar juleljus vid sidan av fint konsthantverk. Förföriska dofter från alla matbodar, julgodis och julspecialiteter ramar in atmosfären. Stadens stolthet i juletid är en 60-årig tradition, en ”Posaunenchor” (blåsinstrumentkör) som varje adventslördag kl 17 från rådhusbalkongen framför julmusik. På kvällen finns möjlighet att följa med och äta en rustik middag (ingår ej i resans pris, se under ”I priset ingår”).

Dag 4

Efter en god frukost är det så dags att lämna ett julsmyckat Oldenburg och starta hemfärden. Det blir pauser för kaffe och lunch innan vi tar färjan från Puttgarden. Tillbaka i Danmark rullar milen på och snart är vi åter i Sverige med många goda, juliga och glada minnen i bagaget! Kanske har en eller annan julklapp fyndats, och julstämningen har vi tagit med oss!

Pris:  4.595 kr

Enkelrumstillägg:  850 kr

I priset ingår: Resa i helturistbuss, bro- färje- och vägavgifter, 3 övernattningar i dubbelrum inkl frukostbuffé, 3-rätters middag dag 1, utflykt till Bremen med stadspromenad, stadspromenad i Oldenburg, överraskningar, inköpsstopp samt reseledare.

Tillval: 2-rätters middag dag 3, pris 260 kr, beställ gärna i samband med bokningen av resan.

 

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020