Julmarknad 5 – 8 december 2023
266
post-template-default,single,single-post,postid-266,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.1,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Julmarknad 5 – 8 december 2023

Julmarknad 5 – 8 december 2023

Välkommen att följa med till den glittrande julmarknaden i korsvirkesidyllen Wernigerode i sägenomspunna Harz! På den julpyntade gågatan, och inte minst det vackert utsmyckade torget, möts vi av dofterna av brända mandlar, Glühwein och Bratwurst. Fint konsthantverk trängs med julpynt i de många små bodarna. Här känner vi att det lackar mot jul! Vi bor, lugnt och bra, centralt i gamla stan på ****HKK Hotel, perfekt beläget nära gågatan.

Dag 1

Under tidig morgon sammanstrålar vi för färd genom Danmark till Rödby och färjan till Puttgarden. Väl i Tyskland stannar vi för lunch och kaffe innan vi når vårt trivsamma mål, charmiga Wernigerode med sin fina julmarknad! Vi checkar in på vårt utmärkta ****HKK Hotel, beläget mitt i stan nära den långa gågatan och julmarknaden. Under kvällen äter vi en god middag tillsammans på vårt hotell (ingår i resans pris).

Dag 2 och 3

En av dagarna har vi hela dagen på oss att i lugn och ro strosa runt i Wernigerode och njuta av julstämningen! För de som önskar bjuder vi på en stadspromenad där vi bl a ser det vackra rådhuset, de pittoreska korsvirkeshusen och stadens minsta hus. Det är litet! Upptäck trevliga butiker, fynda i pyntade julmarknadsstånd, vila fötterna en stund på ett mysigt café, hitta små pittoreska gränder, känn doften av kanderade äpplen, Glühwein och brända mandlar … Kanske vill någon passa på att besöka det vackra Slottet med sina tinnar och torn eller kanske prova en Hasseröder, stadens kända öl? I Wernigerode finns många möjligheter!

En dag kör vi den korta biten till kejsarstaden Goslar. Även här bjuder vi på en stadspromenad. Vi tittar på vackra Kaiserpfalz, kejsarens bostad då han besökte staden, följer det lilla vattendraget Gose (vilket även är namnet på stadens lokala öl) till det fina torget med alla sina ståtliga byggnader. Julmarknaden är inbjudande och gemytlig, här finns även många mysiga butiker och givetvis trevliga caféer att upptäcka.

Sista kvällen erbjuder vi en gemensam middag på en rustik restaurang där vi bjuds på en välsmakande avskedsmiddag (se nedan). Vänligen boka samtidigt med er resa.

Dag 4

Efter hotellets goda frukostbuffé är det dags att lämna Wernigerode för denna gång. På vår väg norröver gör vi pauser för kaffe och lunch innan vi når Puttgarden och tar färjan till Rödby. På snabba vägar rullar vi därefter genom Danmark. Med julstämning, och kanske även med spännande fynd i bagaget, är vi under kvällen åter på svensk mark. Vi ser tillbaka på gemytliga och stämningsfulla dagar i sagolika Harz!

Pris:   5.395 kr

Enkelrumstillägg:   595 kr

I priset ingår: Resa i helturistbuss, bro-, färje- och vägavgifter, 3 övernattningar i dubbelrum inkl frukostbuffé på utmärkta ****HKK Hotel, middag på hotellet dag 1, stadspromenader i Wernigerode och Goslar, utflykt till Goslar, överraskningar, inköpsstopp samt reseledare. Tillägg: gemensam middag på rustik restaurang dag 3, kostar 375 kr per person och bokas i samband med att resan bokas. Vi har valt att förlägga vår resa under veckan eftersom alla butiker håller öppet och vi slipper helgruschen på vägarna och färjan. Med reservation för ändringar i programmet utanför vår kontroll.

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020