Kul & Tur Resor | Annikas Midsommar 20 – 23/6 2019  
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,extensive-vc-1.7.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,evc-predefined-style

Annikas Midsommar 20 – 23/6 2019  

Annikas Midsommar 20 – 23/6 2019  

Varmt välkommen till årets midsommarresa! Innehållsrika dagar med trevliga besök, ett genuint midsommarfirande, små grodor, sill & nypotatis och bra boende  – kan det bli bättre?

Dag 1

Under morgonen sammanstrålar vi, glada och förväntansfulla, innan vi via Rödby-Puttgardenfärjan kommer till Tyskland. Vi tar pauser för lunch och kaffe innan vi kommer fram till Bramsche och vårt fina familjeägda ****Hotel Surendorff, beläget utanför stadskärnan. Här kan vi koppla av i den ljusa vinterträdgården eller på den trevliga terrassen om inte hotellets inomhuspool, bastu eller bubbelpool lockar.  Under kvällen serveras en god middag, kanske inbjuder därefter baren med något gott som avrundning på dagen?

Dag 2, midsommarafton

Midsommarafton inleder vi med en härlig frukostbuffé. Därefter besöker vi en institution i området – en affär som startades 1863 som vin-, sprit- och ättikshandel! Nuvarande ägaren är tredje generationen som driver verksamheten sedan 40-talet och affären är välkänd för sitt fina sortiment av viner och starkare droppar likväl som sin rustika atmosfär. Vi provar ett par olika drycker och givetvis kan man passa på att köpa något gott med hem. Vi får även tid att på egen hand ta en promenad i vår värdstad, en liten söt stad med gågata, affärer och caféer. Så ger vi oss ut på landet! Vi äter en lättare lunch innan vi åker på den traditionella häst&vagnturen genom de gröna omgivningarna. Åter på vårt mysiga hotell väntar en av resans höjdpunkter – vårt genuina midsommarfirande! Tillsammans klär vi midsommarstången innan de små grodorna anländer och till tonerna av trivsam musik, lite god dryck och tilltugg har vi ett gemytligt firande. Givetvis saknas inte sill & nypotatis en dag som denna!

Dag 3, midsommardagen

Efter den goda frukosten går turen till hansastaden Osnabrück. Det var här i det gamla rådhuset, samt i närbelägna Münster, som förhandlingar fördes vilka ledde fram till Westfaliska freden som avslutade det trettioåriga kriget 1648. Vi tar en liten promenad där vi bl a ser domen St Peter och det historiska rådhuset. Sen har vi gott om tid att utforska både Altstadt och den långa gågatan med alla sina butiker och serveringar. Under eftermiddagen hälsar vi på hos svärmor i hennes pittoreska café och bjuds på något gott att dricka innan vi återvänder till vårt hotell och kvällens avskedsmiddag.

Dag 4.

Vi säger ”Auf Wiedersehen” till Bramsche och färdas norrut. Vi tar pauser för kaffe och lunch och gör ett inköpsstopp innan färjan väntar. Åter på svensk mark ser vi tillbaka på en innehållsrik och skojig midsommarresa i glada vänners lag!

Pris:  4.590 kr per person

Enkelrumstillägg:  720 kr

I priset ingår: Resa i helturistbuss, bro-, färje- och vägavgifter, 3 övernattningar i dubbelrum, halvpension fr o m middag dag 1 t o m frukost dag 4, provsmakning av vin, lunch midsommarafton, tur med häst&vagn, genuint midsommarfirande, besök i Osnabrück, besök ”hos svärmor” inkl dryck, inköpsstopp samt reseledare.

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020