Kul & Tur Resor | Annikas Midsommar 23 – 26/6 2022 
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,extensive-vc-1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,evc-predefined-style

Annikas Midsommar 23 – 26/6 2022 

Annikas Midsommar 23 – 26/6 2022 

I år firar vi midsommar på Lüneburgerheden, känd för sitt vackra, egenartade landskap och sina speciella får, ”Heidschnucken”! Vi bor bra på familjeägda Hohe Luft Landgasthof och bjuds på många, både smakrika och roliga, upplevelser. Vad sägs om att hälsa på hos en marsipantillverkare, besöka hansastaden Hamburg, åka den klassiska turen med häst & vagn genom det vackra landskapet, titta in hos ett lokalt whisky- och snapsdestilleri plus ett traditionellt midsommarfirande med midsommarstång, små grodor och sill & nypotatis … Varmt välkommen!

Dag 1

Under morgonen sammanstrålar vi, glada och förväntansfulla, innan vi via Rödby-Puttgardenfärjan kommer till Tyskland. Väl på tysk mark inleder vi med att i trakterna av Lübeck besöka en marsipantillverkare. Här tillverkas deras omtyckta marsipanprodukter och de som önskar kan passa på att fynda i butiken. Färden fortsätter och efter paus för lunch och kaffe kommer vi fram till vårt familjeägda, traditionsrika Hohe Luft Landgasthof utanför staden Buchholz. Här väntar sköna rum med d/wc, tv och gratis w-lan. Vissa rum har utsikt över en äng där man kan hälsa på Kalle och Mimi, familjens hästar. Under kvällen serveras vi en god middag i hotellets restaurang.

Dag 2

En härlig frukostbuffé inleder vår midsommarafton. Därefter kliver vi ombord på vår bekväma buss och åker ut på Lüneburgerheden. Här väntar en upplevelse – vi kommer att få se en fåraherde i sällskap med hundratals får som släpps ut på dagens bete, en imponerande syn! Vi besöker också en vacker anläggning med 150.000 plantor av 180 olika sorters växter från heden, året runt lär det alltid vara någon sort som blommar. På ett mysigt Gasthof äter vi en lättare lunch innan det är dags att åka till en liten by där vår häst & vagn väntar. Under en trevlig tur får vi uppleva det vackra landskapet. Nöjda efter en fin resa återvänder vi till vårt hotell. Nu är det dags att fira midsommar! I hotellets trädgård klär vi midsommarstången innan de små grodorna anländer och till tonerna av trivsam musik, lite god dryck och tilltugg har vi ett gemytligt firande. Givetvis saknas inte sill & nypotatis en dag som denna!

 Dag 3

Efter den goda frukosten kör vi till hansastaden Hamburg.  Under en intressant stadsrundtur med vår buss ser vi många kända vyer, och därefter får vi tid att på egen hand utforska staden. Strosa längs affärsgatan Mönckebergstrasse, besök ett café vid Alstersjöarna, beundra det vackra rådhuset … här finns mycket att uppleva!  Vi återvänder till vårt hotell där dagen avrundas med en vällagad avskedsmiddag.

Dag 4

Det har blivit dags att säga ”Auf Widerseh´n” och ställa färden hemåt. Under förmiddagen hälsar vi på hos ett lokalt whisky- och snapsdestilleri där ägaren berättar för oss om sitt hantverk och vi bjuds på smakprov. Givetvis finns möjlighet att köpa med sig av hans produkter. Vi tar därefter pauser för kaffe, lunch och proviantering innan vi når Puttgarden och färjan till Rödby. Milen genom Danmark rullar snabbt och tidig kväll beräknas vi vara hemma igen efter en innehållsrik, munter och trivsam midsommarhelg i glada vänners lag!

 

Pris:  5.395 kr

Enkelrumstillägg:  500 kr

I priset ingår: Resa i helturistbuss, bro-, färje- och vägavgifter, 3 övernattningar i dubbelrum, halvpension fr o m middag dag 1 t o m frukost dag 4, besök hos marsipantillverkare, utflykt på Lüneburgerheden, lunch midsommarafton, tur med häst&vagn, genuint midsommarfirande, besök i Hamburg med stadsrundtur, besök på destilleri inkl guidning & provsmakning, överraskningar, inköpsstopp samt reseledare. Glöm inte covidbeviset! Med reservation för ändringar i programmet utanför vår kontroll.

 

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020