Kul & Tur Resor | Annikas Midsommar 22 – 25/6 2023 
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,extensive-vc-1.9.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,evc-predefined-style,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Annikas Midsommar 22 – 25/6 2023 

Annikas Midsommar 22 – 25/6 2023 

Varmt välkommen att fira Midsommar med oss! I år beger vi oss till den lilla staden Rahden med anor från år 1033. Här bor vi bra på ****Westfalen Hof. Många trevliga upplevelser väntar på oss! Vi åker en tur med en liten järnväg, besöker domkyrkostaden Minden och njuter av utsikten från Kejsar Wilhelm-monumentet, hälsar på hos ett annorlunda café, åker en tur i vagn genom en naturpark och firar traditionellt midsommar med midsommarstång, sill &nypotatis, jordgubbar och små grodor!

Dag 1

Under morgonen lämnar vi Skåne och kör till färjan som tar oss till Puttgarden. Väl på tysk mark tar vi pauser för lunch och kaffe innan vi under eftermiddagen når vår lilla värdstad Rahden. Vårt hotell, **** Westfalen Hof, välkomnar oss med sköna rum med d/wc, tv och gratis wifi. Under kvällen serveras vi en god middag i hotellets restaurang. För de som önskar kan man därefter besöka hotellets bar. Traktens specialitet är ”Ströher Schwarten”, en dryck som man enligt ortsbefolkningen kan dricka så länge granarna är gröna …

Dag 2, Midsommarafton

En härlig frukostbuffé inleder vår midsommarafton. Därefter kliver vi ombord på vår bekväma buss och åker till en klenod, en historisk liten järnväg, som en gång i tiden transporterade torv. Idag åker vi i 6 km/h på en resa genom skog och ängar. På ett Gasthof med gamla anor äter vi en lättare lunch innan det är dags att åka en tur med vagn genom naturparken Dümmer. Nöjda efter en fin resa återvänder vi till vårt hotell. Nu är det dags att fira midsommar! I hotellets trädgård klär vi midsommarstången innan de små grodorna anländer och till tonerna av trivsam musik, lite god dryck och tilltugg har vi ett gemytligt firande. Givetvis saknas inte sill & nypotatis en dag som denna!

 Dag 3

Efter den goda frukosten kör vi till domkyrkostaden Minden. Här kan vi strosa runt, kanske botanisera bland butikerna längs gågatorna eller bara sitta på ett café och studera folklivet. Strax utanför staden besöker vi det imponerande minnesmärket över Kejsar Wilhelm I. Här har vi en storslagen utsikt över området! Därefter bär det av till en bautasten som har svensk (!) anknytning och vi avslutar dagens utflykt med att besöka ett annorlunda café, en riktig skattkammare … Så återvänder vi till vårt hotell där dagen avrundas med en vällagad avskedsmiddag.

Dag 4

Det har blivit dags att säga ”Auf Widerseh´n” och ställa färden hemåt. Vi tar pauser för kaffe, lunch och proviantering innan vi når Puttgarden och färjan till Rödby. Milen genom Danmark rullar snabbt och tidig kväll beräknas vi vara hemma igen efter en innehållsrik, munter och trivsam midsommarhelg i glada vänners lag!

 

Pris:   5.895:-

Enkelrumstillägg:   895:-

I priset ingår: Resa i helturistbuss, bro-, färje- och vägavgifter, 3 övernattningar i dubbelrum, halvpension fr o m middag dag 1 t o m frukost dag 4, järnvägstur, lättare lunch midsommarafton, tur med vagn i naturparken Dümmer, genuint midsommarfirande, utflykt till Minden, besök Kaiser-Wilhelm monumentet, besök vid bautasten, café inkl. dryck, överraskningar, inköpsstopp samt reseledare. Med reservation för ändringar utanför vår kontroll.

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020