Annikas Midsommar 20 – 23/6 2024 
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.1,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Annikas Midsommar 20 – 23/6 2024 

Annikas Midsommar 20 – 23/6 2024 

 

Varmt välkommen att fira Midsommar med oss, en helg fullspäckad med trevliga upplevelser! I år beger vi oss till det vackra och populära området Holsteinische Schweiz (strax norr om Lübeck), känt för alla sina sjöar, små pittoreska städer och fina natur. Vi bor utmärkt på familjeägda ***Hotel Seeblick, lugnt beläget intill en sjö, och firar traditionellt midsommar med midsommarstång, sill & nypotatis, jordgubbar och små grodor!

Dag 1, torsdag

Under morgonen lämnar vi Skåne och kör till färjan som tar oss till Puttgarden. Väl på tysk mark inleder vi med att besöka Holsteinische Schweiz högsta ”berg”, Bungsberg, med sina smått imponerande 168 m.ö.h. Därefter åker vi i vår bekväma buss till den charmiga lilla staden Eutin, känd för sin rika kulturhistoria, sina festspel och sitt vackra slott. En promenad i den vackra slottsparken rekommenderas om inte det lilla torget och gågatorna lockar. Under eftermiddagen färdas vi genom det kuperade och vackra landskapet på väg till vårt trivsamma hotell där vår välkomstmiddag serveras under kvällen. Efter maten kanske den fina uteserveringen med sin rogivande utsikt över sjön inbjuder med något gott att avrunda dagen med. Om man inte skulle känna för att ta en tur med trampebåt …

Dag 2, Midsommarafton

En härlig frukostbuffé inleder vår midsommarafton på bästa sätt. I dessa trakter har man sen 1500-talet framställt ost, idag finns en 50 mil lång temaväg som knyter samman en mängd ostysterier, och vi ska besöka ett av dem. Vi kommer att få berättat för oss om gårdens verksamhet, provsmaka och även besöka den välfyllda gårdsbutiken med alla sina delikatesser. På ett litet landsortsbryggeri äter vi en lättare lunch innan det är dags att åka vår klassiska tur med häst & vagn! Nöjda efter en fin tur återvänder vi till vårt hotell. Nu är det dags att fira midsommar! I hotellets trädgård klär vi midsommarstången innan de små grodorna anländer och till tonerna av trivsam musik, lite god dryck och tilltugg har vi ett gemytligt firande. Givetvis saknas inte sill & nypotatis en dag som denna!

Dag 3, Midsommardagen

Efter den goda frukosten kör vi till trevliga staden Plön, belägen vid foten av ett vackert slott som en gång i tiden var den danska kungafamiljens sommarresidens. Här kan vi strosa runt, kanske botanisera bland butikerna på gågatan eller bara sitta på ett café och studera folklivet. Området är känt för alla sina sjöar, och vad passar då inte bättre än att vi tar tillfället i akt och ger oss ut på en mysig båttur till staden Malente! Under eftermiddagen besöker vi en originell plats som inte många känner till … Så återvänder vi till vårt hotell där dagen avrundas med en vällagad avskedsmiddag.

Dag 4, söndag

Det har blivit dags att säga ”Auf Widerseh´n” och ställa färden hemåt. Vi åker till gränsområdet vid Flensburg där det blir tillfälle till proviantering. Därefter kör vi genom Danmark via Lilla och Stora Bältsbroarna innan vi under tidig kväll beräknas vara hemma igen efter en innehållsrik, munter och trivsam midsommarhelg i glada vänners lag!

 

I priset ingår allt detta: Resa i helturistbuss, bro-, färje- och vägavgifter, 3 övernattningar i dubbelrum, halvpension fr o m middag dag 1 t o m frukost dag 4, besök på Bungsberg och i Eutin, ostysteri med guidning, lättare lunch midsommarafton, tur med häst & vagn, genuint midsommarfirande, utflykt till Plön, båttur till Malente, hemligt besök, överraskningar, inköpsstopp samt reseledare. Med reservation för ändringar utanför vår kontroll.

 

Pris:  6.985 kr

Enkelrumstillägg:  900 kr

 

 

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020