Kul & Tur Resor | Glad Påsk 15 – 18/4 2022
222
post-template-default,single,single-post,postid-222,single-format-standard,extensive-vc-1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,evc-predefined-style

Glad Påsk 15 – 18/4 2022

Glad Påsk 15 – 18/4 2022

Välkommen att fira en glad påsk med oss! Innehållsrika vårdagar – vi åker ångtåg, besöker mysiga hansastaden Buxtehude, påskpysslar, gästar Karls bondmarknad, bor bra på ett lanthotell med eget bryggeri och bjuds på påskgodis av påskharen! 

Dag 1  

Vi åker under morgonen till Rödby och tar färjan till Puttgarden. Väl i Tyskland passerar vi Lübeck innan vi strax söder om Hamburg når vårt trevliga Frommanns Landhotel & Privatbrauerei. Hotellet har i över 360 år drivits av samma familj och har förutom sin gemytliga restaurang även en fin trädgård med uteservering, eget bryggeri och inomhuspool. Under kvällen serveras en god middag. Givetvis kan de som önskar passa på att provsmaka hotellets eget öl, Christophers!

Dag 2, påskafton

Påskafton inleder vi med hotellets fina frukostbuffé. Därefter åker vi med vår bekväma buss till den lilla hansastaden Buxtehude, som fick sina stadsrättigheter 1328 och som 1648 – 1719 var i svensk ägo. Här kan vi strosa runt på de trevliga gågatorna och uppleva påskstämningen, kanske fynda något i butikerna eller bara sitta på en servering och studera folklivet. Bröderna Grimms saga om haren och igelkotten, som blivit stadens maskottar, utspelas här! Under eftermiddagen umgås vi och påskpysslar, det finns även möjlighet att ta en promenad i vår lilla by eller ett uppfriskande dopp i poolen. Ikväll avnjuter vi vår påskaftonsmiddag.

Dag 3

Mätta och belåtna efter frukosten bär det av till en museumsjärnväg där vi går ombord och ger oss ut på en ångtågstur. I de gamla lokstallarna väntar därefter kaffe & kaka på oss. Vi gör också en liten utflykt och tittar på omgivningarna.  Under kvällen bjuds vi på vår avskedsmiddag i hotellets rustika restaurang.

Dag 4

Efter frukosten lastar vi bussen och styr kosan norrut. Ute på landet hittar vi Karls, en stor gård med bondmarknad där man även har egen tillverkning av t ex karameller, sylt och bröd och ett trevligt café. Här stannar vi till! Så har det blivit tid att köra hemåt. Under kvällen är vi åter i Skåne, säkert har vi många glada minnen att se tillbaka på!

Pris:    5.495:-

Enkelrumstillägg:     595:-

I priset ingår: Resa i helturistbuss, bro-, färje- och vägavgifter, 3 övernattningar i dubbelrum, halvpension fr o m middag dag 1 t o m frukost dag 4, utflykt till Buxtehude, påskpyssel, tur med ångtåg, kaffe & kaka dag 3, besök hos Karls, överraskningar, inköpsstopp samt reseledare. Glöm inte covidbevis, i Din mobil eller på papper! Med reservation för ändringar utanför vår kontroll.

 

 

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020