Kul & Tur Resor | Glad Påsk 7 – 10/4 2023
222
post-template-default,single,single-post,postid-222,single-format-standard,extensive-vc-1.9.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,evc-predefined-style,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Glad Påsk 7 – 10/4 2023

Glad Påsk 7 – 10/4 2023

Välkommen att fira en glad påsk med oss! Innehållsrika vårdagar – vi besöker Tysklands äldsta chokladfabrik, upplever en fantastisk modelljärnväg som tar oss ut på en jorden runt-resa, gästar en gammal borg och mycket mer! Vi bor fint på ****Radisson Blu mitt i domkyrkostaden Merseburg, granne med det ståtliga slottet. Och vem vet, kanske påskharen dyker upp?

Dag 1  

Vi åker under morgonen till Gedser och tar färjan till Rostock. Väl i Tyskland tar vi pauser för lunch och kaffe innan vi under eftermiddagen når vår värdstad Merseburg. Här checkar vi in på fina ****Radisson Blu, utmärkt beläget vid det pampiga slottet. Under kvällen serveras en god middag innan de som önskar kan avrunda dagen i hotellets trevliga bar.

Dag 2, 

Påskafton inleder vi med hotellets fina frukostbuffé. Därefter åker vi med vår bekväma buss till universitetsstaden Halle, vars mest kände son är kompositören Georg Friedrich Händel. Vi inleder med att besöka världens äldsta chokladfabrik, Halloren, grundad 1804. Här finns en spännande utställning som följer kakaobönans väg till choklad. Dessutom finns ett rum där allt – verkligen allt – är tillverkat av choklad! Vi får också möjlighet att fynda i deras fabriksförsäljning innan vi åker till centrum. Här kan vi strosa runt och uppleva påskstämningen, kanske fynda något i butikerna eller bara sitta på en servering och studera folklivet. Ikväll avnjuter vi vår påskaftonsmiddag.

Dag 3

Mätta och belåtna efter frukosten bär det av till Weissenfels, staden med svensk historia. Det var hit som kvarlevorna efter Gustav II Adolf togs efter den olycksaliga dimman i Lützen. Vi besöker huset, idag ett intressant museum om 30-åriga kriget, där man balsamerade hans kvarlevor inför återresan till Sverige. Därefter väntar en av världens största modelljärnvägar på oss! Här upplever vi olika delar av världen, även Orientexpressen, och får se hur tågen knyter samman olika länder och kulturer. På ett litet slott, med spännande historia, bjuds vi på kaffe & kaka och innan vi återvänder till Merseburg besöker vi en mer än 1000-årig borg där vi rundar av dagens utflykt. Under kvällen bjuds vi på vår avskedsmiddag.

Dag 4

Efter frukosten lastar vi bussen och styr kosan norrut. Under dagen tar vi pauser för kaffe och lunch, och då vi kommit i land i Gedser rullar vi på snabba vägar genom Danmark. Tidig kvällen är vi tillbaka i Skåne, säkert har vi många glada minnen att se tillbaka på!

 

Pris:    5.995:-

Enkelrumstillägg:     1.050:-

I priset ingår: Resa i helturistbuss, bro-, färje- och vägavgifter, 3 övernattningar i dubbelrum, halvpension fr o m middag dag 1 t o m frukost dag 4, utflykt till Halle inkl besök på Hallorens chokladfabrik, Gustav II Adolfmuséet, modelljärnväg, slottsbesök inkl kaffe&kaka, 1000-årig borg, överraskningar, inköpsstopp samt reseledare. Med reservation för ändringar utanför vår kontroll.

 

 

Välkommen med Din bokning:     

eller ring  070- 302 4020